vr. mrt 29th, 2024

Doelpunten in de eerste helft van Takuma Nishimura en Elber bezorgden titelverdediger Yokohama F Marinos een 2-1 overwinning op runners-up Kawasaki Frontale bij de aftrap van het 30-jarig jubileumseizoen van de J-League vrijdag.

De ploeg van Toru Oniki maakte een gelijkspel via Kento Tachibanada laat in de Kanagawa Derby, maar ze waren verder niet in staat om het leeuwendeel van het balbezit om te zetten in doelpunten.

Takuma Nishimura (L) van Yokohama F Marinos opent de score in de eerste helft van de openingswedstrijd van de J-League tegen Kawasaki Frontale op 17 februari 2023 in het Todoroki stadion in Kawasaki, vlakbij Tokio. (trainingswereld)

Voor een volle zaal van 22.563 toeschouwers in het Todoroki Stadion in Kawasaki speelden de winnaars van de afgelopen zes J-League eerste divisie titels, die vorig jaar met slechts twee punten verschil eindigden.

Beide groepen fans waren volop in beweging, zij het achter een gezichtsmasker, nadat de bond een moratorium op zingen en scanderen had opgeheven om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

De mannen van Kevin Muscat namen de leiding na een kostbare blunder van Kawasaki doelman Jung Sung Ryong in de vierde minuut. De Zuid-Koreaan stuurde een vrije trap rechtstreeks naar het hoofd van Elber, die met zijn hoge bal Nishimura in staat stelde om Jung te passeren toen hij zich naar zijn lijn haastte.

“We wonnen balbezit terug in het gebied waar we ons op richtten, en dat pakte goed uit,” zei Nishimura, die afgelopen zaterdag ook samen met Elber scoorde in de 2-1 Super Cup-zege op tweedeklasser Ventforet Kofu.

De gastheren kregen in de eerste helft kansen om terug te slaan, maar Daiya Tono kon Marinos doelman Powell Obinna Obi niet één op één verslaan, terwijl Taisei Miyashiro later het houtwerk rammelde vanaf de rand van het gebied.

Elber zorgde in de 38e minuut voor de 2-0, nadat Anderson Lopes een hoekschop van Katsuya Nagato in het zestienmetergebied had gekopt.

Frontale had het grootste deel van de tweede helft de overhand, maar bleef gehinderd door een gebrek aan afwerking.

Ze werden gereduceerd tot 10 man toen Jesiel in de 87e minuut werd opgeroepen voor een slechte actie op Marcos Junior, die werd omgezet van een penalty in een vrije trap buiten het strafschopgebied na een beoordeling door de video-assistent-scheidsrechter.

Tachibanada tikte de voorzet van Asahi Sasaki in de 91e minuut binnen. De verdediging van de Marinos slaagde er ondanks het numerieke voordeel niet in een counter te verwerken.

Ondanks de late uitval prees een tevreden Muscat zijn team voor hun mentaliteit en gedisciplineerd spel.

“Om thuis weg te komen in een intimiderende sfeer, te presteren en het spel naar de tegenstander te brengen, was fantastisch,” zei hij. “Het is een goed begin, maar we moeten morgen herstellen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.”

Supporters van Yokohama F Marinos. (trainingswereld)

Supporters van Kawasaki Frontale. (trainingswereld)