vr. mrt 29th, 2024

De Japanse spits Daizen Maeda scoorde de gelijkmaker en Kyogo Furuhashi de winnaar, zijn 20e competitiedoelpunt van het seizoen. Celtic kwam woensdag thuis in de Schotse Premiership met 3-1 achter en versloeg Hearts.

Hearts kwam in de zesde minuut op voorsprong door een kopbal van Josh Ginnelly, maar Celtic maakte in de 25e minuut gelijk toen Maeda een voorzet van Furuhashi vanaf rechts in het Celtic Park naar binnen gleed.

Celtic forward Daizen Maeda (L) scoort de gelijkmaker tegen Hearts tijdens de eerste helft van een wedstrijd in de Schotse Premiership op Celtic Park in Glasgow op 8 maart 2023. (trainingswereld)

Furuhashi maakte na een uur spelen de winnende treffer, nadat goede passes van Jota en Aaron Mooy de aanvaller in het strafschopgebied hadden vrijgelaten.

“Daizen stond in een goede positie voor mijn assist en het was geweldig dat hij scoorde,” zei Furuhashi. “Voor mijn doelpunt gaf Aaron me een prachtige bal en ik hoefde hem alleen maar af te maken.”

Sead Haksabanovic krulde zes minuten voor tijd hun derde doelpunt binnen, waardoor ze negen punten voorsprong namen op hun aartsrivalen Rangers.

Maeda kwam in botsing met de keeper toen hij de openingstreffer scoorde en moest zes minuten later afhaken, terwijl Reo Hatate en Tomoki Iwata in de tweede helft invielen voor Celtic.

De Japanse aanvaller van Hearts, Yutaro Oda, kwam vlak voor rust in het veld voor Ginnelly, maar een blessure dwong de jongeling in de 65e minuut van het veld.

Celtic spits Kyogo Furuhashi (2e van L) scoort de winnaar tegen Hearts tijdens de tweede helft van een wedstrijd in de Schotse Premiership op Celtic Park in Glasgow op 8 maart 2023. (trainingswereld)