vr. mrt 29th, 2024

De Japanse spits Kyogo Furuhashi heeft zondag in de Schotse Premiership zijn 19e competitiedoelpunt van het seizoen gemaakt voor Celtic. De koploper passeerde St. Johnstone met 4-1.

Furuhashi’s lage voorzet leidde na 13 minuten tot een eigen doelpunt en negen minuten later maakte hij er 2-0 van door de bal van Jota in het strafschopgebied te controleren en voor de tweede keer op rij in het net te schieten.

Kyogo Furuhashi (uiterst R) scoort het tweede doelpunt van Celtic tijdens de 4-1 overwinning op St. Johnstone in de Schotse Premiership op 5 februari 2023 in McDiarmid Park in Perth, Schotland. (trainingswereld)

Drey Wright deed met een afstandsschot iets terug, maar Aaron Mooy breidde de voorsprong van Celtic nog voor rust uit en David Turnbull voegde daar vlak voor het fluitsignaal nog iets aan toe, terwijl de thuisploeg in de slotfase met 10 man kwam te staan.

Furuhashi viel in de tweede helft uit, net als landgenoten Reo Hatate en Daizen Maeda.

De Japanse aanvaller Takefusa Kubo werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd in een verloren wedstrijd voor Real Sociedad, wiens 1-0 nederlaag tegen Valladolid een einde maakte aan een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden in de Spaanse La Liga, na hun laatste verlies in oktober.