vr. mrt 29th, 2024

De 18-jarige Japanse Anri Kawamura won vrijdag haar tweede achtereenvolgende wereldbekerwedstrijd freestyle skiën in de moguls en behaalde daarmee haar vijfde overwinning in haar carrière.

Kawamura kwam met 82,25 punten als beste uit de bus en versloeg daarmee nipt gouden medaillewinnaar Jakara Anthony uit Australië, die met 81,88 als tweede eindigde. De Amerikaan Jaelin Kauf werd derde.

De Japanse Anri Kawamura (C) viert haar overwinning in het freestyle skiën tijdens een wereldbekerwedstrijd moguls in Val St. Come in Canada op 27 januari 2023. (trainingswereld)

“Ik ben echt blij. Ik heb heel hard gewerkt aan de dingen die ik moet verbeteren en dat werpt zijn vruchten af”, aldus Kawamura, die tot nu toe in vijf van de zes evenementen op het podium stond.

“Ik kon aanvallen tot het einde. Ik kom steeds dichter bij het perfectioneren van mijn sprongen.”

Bij de mannen werd Ikuma Horishima uit Japan derde met 81,36, achter zilveren medaillewinnaar Mikael Kingsbury uit Canada, die won met 85,37, en Walter Wallberg uit Zweden, die met 81,69 op de tweede plaats eindigde.