do. mrt 28th, 2024

De Japanse spits Rui Hachimura heeft zaterdag met 30 punten het hoogste punt uit zijn NBA-carrière gehaald en de Washington Wizards naar een 138-118 overwinning op de Orlando Magic gestuurd.

Hachimura leidde alle scorers en schoot 13-van-22 uit het veld, waaronder 3-van-5 van diep, terwijl hij ook vijf rebounds en twee blocks liet noteren zonder een turnover.

Hachimura kwam van de bank en scoorde niet in het eerste kwart, maar kwam in het tweede kwart tot leven met 10 punten in zes minuten. Hij bleef vrijuit scoren in de rest van zijn 30 minuten op de vloer.

Hachimura, die in juli een restricted free agent wordt, zou volgens The Athletic woensdag beschikbaar zijn gesteld door de Wizards in handelsgesprekken.

Rui Hachimura #8 van de Washington Wizards schiet een driepunter tijdens de wedstrijd tegen de Orlando Magic op 21 januari 2023 in de Capital One Arena in Washington. (Copyright 2023 NBAE)(NBAE/Getty/trainingswereld)